Asbest werd jarenlang veelvuldig gebruikt in bouwmaterialen en in de auto-industrie. Het had een groot isolerend vermogen, het was hittebestendig en zeer slijtvast.In meer dan 1000 producten zou het materiaal verwerkt zijn, waaronder in isolatiemateriaal, dakafwerking, schoorstenen, rioleringen en gas- en waterleidingen.

Vanwege het gevaar en de gezondheidsrisico’s bij blootstelling aan asbest, zijn er strenge regels geformuleerd voor het verwijderen van asbest. Deze regels gelden voor bedrijven en particulieren.

Als één van de eerste organisaties in het zuiden van het land voldeed Wierts aan de strenge eisen om asbest te mogen verwijderen. De huidige certificering SC-530 toont aan dat Wierts voldoet aan alle strenge voorschriften en bevoegd is tot het verwijderen van asbest en asbesthoudende materialen.

Saneren zonder gevaar voor bewoners en gebruikers

Vanaf 2024 verbod op asbest

Elk jaar overlijden ongeveer 1000 mensen aan de gevolgen van asbest. De overheid stelt daarom strengere regels om ervoor te zorgen dat asbest geen gezondheidsrisico meer vormt.

Door de inzet van ervaren, goed opgeleide en getrainde medewerkers, de juiste materialen en apparatuur en vooral een goede voorbereiding en projectbegeleiding kunnen wij ook u garanderen dat uw asbest op een veilige en verantwoorde wijze wordt verwijderd, zonder gezondheidsrisico’s te veroorzaken voor bewoners, gebruikers en/of derden.

Vanaf 2024 bestaat er nu dan ook een verbod op asbestdaken voor particulieren, bedrijven en (overheids)instellingen. Wacht daarom ook niet met het verwijderen van asbest in en rondom uw woning of bedrijfspand.

Certificeringen

Wierts BV beschikt uiteraard over de nodige certificeringen:

Kunnen we helpen?

Altijd bereikbaar

Calamiteit met asbest of wilt u een afspraak maken om de situatie in en rondom uw woning of bedrijfspand te inventariseren?

045-532 48 99

Ik ben nu de trotse eigenaar van een zonne-energie systeem van 4 kWp op mijn lessenaarsdak met een flauwe helling. Wierts is gevraagd door de panelenleverancier om ze te installeren. Bij de intake is geconstateerd dat er blazen onder het bitumen zaten. Het is onverstandig dit probleem niet op te lossen omdat je natuurlijk 25 jaar geen dakproblemen wil hebben onder de zonnepanelen. Ik heb alle hulp en ondersteuning van Wierts gekregen om de oorzaak te achterhalen. Gelukkig was er geen vochtprobleem maar de dakbedekking moest vernieuwd worden. De dakdekkers waren zeer vriendelijk en hebben kwalitatief goed werk geleverd. We hebben deze week de officiele oplevering gehad en nog enkele nazorgpuntjes naar volle tevredenheid opgelost.

Dhr. Miltenburg uit Schinnen

Medio 2012 in eerste instantie een offerte opgevraagd voor renovatie van de badkamer en het toilet. Offertes opvragen doet iemand meestal op meerdere plaatsen t.b.v. prijsvergelijking. Van een leverancier kreeg ik een offerte die een A4 besloeg. Van de firma Wierts kreeg ik een uitgebreide offerte, waarin verantwoording werd afgelegd tot het laatste spijkertje. Uiteraard heb ik voor die offerte gekozen. Hetzelfde heb ik gedaan voor renovatie van het dak, van het dak van de aanbouw en voor het betegelen van een gang. Ik ben uitermate tevreden over de wijze van offreren, de begeleiding tijdens de renovatie, en de deskundigheid en vriendelijkheid van alle medewerkers die aan de uitvoering van het bovenstaande hebben meegewerkt.

Mw. Zimmermann uit Kerkrade

De werkzaamheden bestonden uit het verbouwen van de badkamer. Natuurlijk zit dan wel eens iets tegen maar dit werd deskundig en snel opgelost. Wij kunnen helemaal niets negatiefs bedenken, al zouden we willen. Als materiaal al later werd geleverd wisten wij dit ruim van te voren. De kwaliteit en deskundigheid, de betrokkenheid en de adviezen van de mensen die hier dagelijks waren hebben we als meer dan prettig ervaren. De afwerking tot in het kleinste detail, de zorgvuldigheid en de gehele nazorg hebben indruk op ons gemaakt. Wij hebben een prachtige badkamer

Fam. van Loo uit Kerkrade

lees meer reviews op klanten vertellen

Wat kunnen wij nog meer voor u betekenen?