Verduurzaming van 86 Woningen Molenberg Heerlen

Voor Wonen Zuid is SWB (Samenwerkingsovereenkomst bij Wonen Zuid met Elektro Scheppers, Wierts en Botterweck) bezig om in de wijk Molenberg te Heerlen de daken te verduurzamen.  Het gaat dan om de pannendaken van de woningen en de platte daken van de aanbouwen plus de bergingen.

Onze werkzaamheden

Wierts verricht de werkzaamheden aan de bestaande aanbouwen. Hier wordt de bestaande dakbedekking verwijderd tot op het dakbeschot. Ook de lichtkoepels worden verwijderd. Op het dakbeschot wordt een laag dakbedekking aangebracht als dampremming.

Vervolgens wordt het dak met PIR platen geïsoleerd.  Hierna worden de daken met 2 lagen dakbedekking dicht gebrand. De CV en beluchtingspijpen worden weer teruggeplaatst en aangesloten. Ook de nieuwe lichtkoepels worden opnieuw ingebrand. 

Op de bergingen wordt alleen de dakbedekking vervangen. Deze wordt tot op het dakbeschot verwijderd, waarna er 2 nieuwe lagen dakbedekking worden aangebracht. 

Binnen in de woningen worden ook werkzaamheden uitgevoerd, zoals zachtboard plafonds die vervangen worden door gipsplafonds i.v.m. brandveiligheid. Bij enkele woningen worden ook de badkamer, toilet en keuken gerenoveerd. Tevens worden ook enkele mutatie woningen gerenoveerd.

Opdrachtgever: Wonen Zuid
Locatie: Heerlen, Nederland
Kernactiviteiten: Verduurzaming & Projectplanning

Sterk in samenwerken

Een van de vaste partners van SWB, Pex dakbedekkingen, verricht ook werkzaamheden op dit project. Zij vernieuwen de pannen van de hoofddaken. 

Het bestaande asbest dakbeschot wordt door Pex eerst gesaneerd. Vervolgens worden de daken met Unilin isolatiedakplaten weer dichtgeslagen. De daken worden gedekt met oranje Mulden dakpannen. Tevens worden er ook zonnepanelen geplaatst en nieuwe zinken dakgoten en hemelwaterafvoeren vernieuwd.

Aangezien de woningen bewoond zijn, is het afstemmen van de werkzaamheden met de bewoners belangrijk om de voortgang van het project te waarborgen. Rene Muijtens is de uitvoerder van dit project en bewaakt en begeleidt de uitvoering. 

Wat onze klanten zeggen:

WordPress PopUp Plugin